WOONLOCATIES CURAÇAO

LEUKE WIJKEN OM TE WONEN ALS JE STAGE LOOPT OP CURAÇAO…

Curaçao is een relatief klein eiland, maar toch speelt de locatie van je huisvesting curacaowoning een belangrijke rol. Afhankelijk van de plek waar je stage loopt, kun je zelf de overweging maken of je liever in het centrum, ten westen of ten oosten van de hoofdstad Willemstad woont. Er zijn verschillende wijken, waar je als stagiaire gezellig kunt wonen tijdens je stageperiode. Een centrale locatie kiezen is altijd handig, mocht je nog niet weten waar je stage gaat lopen.

CENTRAAL GELEGEN LOCATIES

Wijken zoals Vredenberg en Salinja of de Carcasbaaiweg liggen erg dichtbij het centrum van Willemstad en zijn makkelijk te bereiken. Supermarkten, drukbezochte stranden en populaire uitgaansgelegenheden zitten in de buurt van deze locaties.

HET CENTRUM

Als je graag in ‘t bruisende deel van de stad woont en van drukte en huisvesting curacaogezelligheid houdt, dan is de wijk Pietermaai de meest ideale optie. De ooit leegstaande ruïnes zijn omgetoverd tot prachtig gerenoveerde panden, en je bevind je tussen hippe bars, kapsalons, restaurants en winkeltjes. De Nieuwestraat in Pietermaai is populair onder stagiaires; in deze straat vind je dan ook geschikte huisvesting waar je gezellig met andere studenten bij elkaar woont.

TIP

Begin altijd op tijd met zoeken naar huisvesting, anders bestaat het risico dat je bij het begin van je stage nog geen geschikte verblijfsplek hebt gevonden!

Tips

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.