ONTDEK DE MOOISTE STRANDEN OP CURACAO

Tijdens je stageperiode op Curacao heb je naast het werken en ervaring opdoen, genoeg tijd over om van het heerlijke Caribische eiland te genieten. En waar kun je dat beter doen dan op het strand! Wuivende palmbomen, helderblauw water, felgekleurde vissen, met op de achtergrond een heerlijk muziekje en een koel drankje in de hand. Er zijn wel 37 stranden op het eiland, dus genoeg mogelijkheden om elk weekend een ander strandje te ontdekken.

Hier alvast de 7 mooiste stranden waar je je in een paradijs waant:

playa-lagun
#1 Playa Lagun
Dit kleine strandje ligt in een baai tussen 2 grote rotsformaties en heeft kraakhelder water. Het is perfect om te snorkelen; met een beetje geluk zie je zeeschildpadden, inktvis, etc. Ligbedjes kun je huren en een hapje eten boven op de rots bij het Bahia terras waar tevens een duikschool zit. Geen entree.


#2 Grote Knip (Kenepa Grandi)
Dit strand is erg populair onder de lokale bevolking en dan ook druk bezocht in het weekend. Het ligt helemaal in Westpunt en heeft mooi wit zand, palmbomen en prachtige blauw water. Ligbedjes zijn te huur en er zijn een aantal parasols, maar verder niet veel schaduw. Neem je eigen stoelen, drinken en bbq mee voor een heerlijk dagje strand. Geen entree.

#3 Kleine Knip ( Kenepa Chiki)
Het woord zegt het al, deze baai is kleiner dan Grote Knip, ligt er vlakbij, maar doet ook knusser en gemoedelijker aan op een rustige ( doordeweekse) dag. Fijn strand, rustig zwemwater, bedjes en parasols te huur, maar geen andere voorzieningen. Zeker leuk om te snorkelen! Geen entree.


#4 Klein Curacao

Als je echt poederwit zand tussen de tenen wil en een grote kans om zeeschildpadden te zien of zelfs mee te zwemmen, moet je zeker naar Klein Curacao gaan. Dit kleine onbewoonde eilandje voor de kust van Curacao is een waar paradijsje dat je eigenlijk niet kan missen tijdens je stageverblijf. Naast een oude vuurtoren, een aantal scheepswrakken en een paar vissershutjes, is er niet veel op het vlakke droge eiland. Maar dat heb je ook helemaal niet nodig! Strandlaken, bikini, snorkelset, veel zonnebrandcreme en camera voor al die tropische selfies is meer dan voldoende 😉

Geen entree, maar wel kosten voor de boot dagtrip die je boekt met één van de vele aanbieders.
( NB. Stagiaires krijgen meestal korting, dus vergeet dat niet te vermelden!).

 

#5 Kokomo Beach
Op dit strand kun je zonnen, zwemmen, snorkelen, wat eten & drinken kopen, maar staat daarnaast vooral bekend om de maandelijkse Full Moon Parties voor jongeren! Deze beginnen om 22.00 uur tot 05.00 uur en staan bekend om hun internationale DJ’s, surprise acts, vuurwerk en gezellige sfeer voor de meer dan 3000 bezoekers. Entree beach party Naf 10,-

#6 Mambo Beach Boulevard
Zowel dit strand als #7 Jan Thiel Beach, zijn toeristischer en drukker dan de andere stranden, maar mocht je vertier zoeken, ben je hier aan het juiste adres. Veel Happy Hours, poolparties, concerten, bioscoopfilms op het strand, restaurants, beachbars en winkeltjes, kun je hier allemaal vinden naast natuurlijk veel palmbomen, ligbedjes en een makkelijk toegankelijke zee. Verschillende strandtenten zoals Cabana, Wet & Wild, Madero Ocean Club, Hemingway, Chill, bevinden zich allemaal naast elkaar op het strand. Veel stagiaires ontmoeten elkaar hier en gaan van de ene beach bar Happy Hour naar de andere! Entree: Naf 5.50

 

 


#7 Jan Thiel Beach

Zie ook #6 Mambo Beach Boulevard, dit strand is toeristischer en drukker dan andere stranden omdat het bij een aantal hotels/appartementen complexen hoort. Het heeft verschillende restaurants, beach bars, Happy Hours, activiteiten zoals Beach tennis & Beach Volleybal, jet-ski mogelijkheden en leuke evenementen zoals concerten, cabaret & theater voorstellingen, kerstmismarkt, festivals, etc. Er zijn ligbedjes genoeg om te zonnen, maar niet altijd genoeg schaduw, dus kom op tijd en GENIET!
Entrée: Naf 6.-

 

Bezienswaardigheden

One thought on “ONTDEK DE MOOISTE STRANDEN OP CURACAO

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.